GOW 2015 la Colegiul National "Traian Doda" Caransebes

Online Safety

On Friday, the 27 th of March 2015, at the National College "Traian Doda" from Caransebes, activities related to Online Safety were organised, as a part of the GOW 2015 program. Pupils involved in the suport program Responsability Implication, School and Comunity took part in the activity.

The children watched a few videos through which it was shown to them how dangerouse the Internet could be and how vulnerable they are in the virtual world.  Dangers at which the children expose themselves with virtual friends that they don`t know personally have been presented and analysed. Social networks were presented, and how the children should behave when using this means of communication without their parents supervising.

Activitatea - Siguranta online!

Vineri, 27 martie 2015, la Colegiul Național "Traian Doda" din Caransebeș, în cadrul campanie Hai pe net! 2015, a avut loc activitatea "Siguranța online" la care au participat o grupă de elevi implicați în programul de sprijin Responsabilitate, Implicare, Școală și Comunitate.

Copiii au vizionat câteva filmulețe prin care li s-a arătat cât de periculos este internetul și cât de vulnerabili sunt ei în mediul virtual, au fost enumerate și analizate pericolele la care se expun în comunicarea cu parteneri de discuție pe care nu îi cunosc fizic, cum funcționează rețelele de socializare și conduita ce ar trebui abordată în cazul în care totuși o fac, nesupravegheați de părinți. Li s-a atras atenția că oricât de bine i-ar cunoaște pe cei cu care interacționează, ceea ce publică pe astfel de site-uri, chiar dacă setările conturilor lor par a-i feri de „ochii lumii” și par foarte sigure, acest fapt este doar o iluzie, totul este public și poate fi folosit împotriva celui care a publicat. 

Views: 848

Add a Comment

You need to be a member of Unite IT: The e-Inclusion Network in Europe to add comments!

Join Unite IT: The e-Inclusion Network in Europe

Comment by Gabi Barna on March 30, 2015 at 12:39

Online safety - an important issue when using the Internet! Well done for a very responsible Get Online Week activity!

Comment by POSTOLACHE DUMITRITA on March 29, 2015 at 12:56

FELICITARI!

© 2020   Created by Unite-IT Manager.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service